Domáca zmrzlina osemkrát inak

Domáca zmrzlina je ideálnym spôsobom, ako si vychutnať leto naplno. Nepotrebuješ zmrzlinovač ani špeciálne formy. Všetky recepty nižšie sú navrhnuté tak, aby si ich mohla pripraviť do dózy, teda ako klasickú krémovú zmrzlinu, ktorú neskôr jednoducho naberieš lyžicou.

Príprava je jednoduchá a výsledok chutí presne tak, ako si ho predstavuješ – len z kvalitných surovín a bez zbytočnej chémie.

Domáca zmrzlina 8-krát inak

1. Vanilková klasika

Ingrediencie:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 250 ml sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 vanilkový lusk alebo lyžička vanilkového extraktu

Postup:
Smotanu vyšľahaj do tuha. Pridaj kondenzované mlieko a vanilku. Všetko spolu jemne premiešaj a nalej do uzatvárateľnej nádoby. Nechaj zamraziť minimálne 6 hodín.

Vanilková zmrzlina
zdroj: Unsplash/Vendela Larsson

2. Jahodová smotanová

Ingrediencie:

  • 400 g čerstvých alebo mrazených jahôd
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 250 ml kondenzovaného mlieka
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Postup:
Jahody rozmixuj na pyré. Vyšľahaj smotanu, pridaj mlieko, jahodové pyré a citrón. Všetko premiešaj, nalej do dózy a zamraz.

3. OREO zmrzlina

Ingrediencie:

  • 12 OREO sušienok
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 250 ml kondenzovaného mlieka
  • Vanilkový extrakt

Postup:
Sušienky nahrubo podrv. Smotanu vyšľahaj, pridaj mlieko a vanilku. Vmiešaj OREO a celú zmes nalej do dózy. Posyp zvyškom sušienok a zmraz minimálne 6 hodín.

OREO zmrzlina
zdroj: Unsplash/Natilyn Hicks Photography

4. Lotus karamelová

Ingrediencie:

  • 200 g Lotus keksíkov
  • 2 lyžice Lotus nátierky
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 250 ml kondenzovaného mlieka

Postup:
Keksíky nahrubo nalám. Vyšľahaj smotanu, primiešaj mlieko a nátierku. Nakoniec vmiešaj keksíky a celú hmotu vlož do dózy. Zamraz aspoň 6 hodín.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Lifestyle