Vianočné koláčiky bez pečenia: Ideálne riešenie na poslednú chvíľu, keď nestíhaš piecť
Lifestyle
Ak máš pocit, že Vianoce sú už za dverami a ty stále nemáš napečené, dýchaj. Nie si sama. Každý rok sa tisíce ľudí ocitnú v rovnakej situácii – práce je veľa, energie málo a rúra už ide na plné obrátky. Práve preto sú vianočné koláčiky bez pečenia záchranou posledných dní pred sviatkami. Sú rýchle, jednoduché, chutné a navyše vyzerajú tak dobre, že málokto zistí, že vznikli doslova za pár minút.
Rýchle vianočné koláčiky bez pečenia
Raffaello guľky bez pečenia (cca 25 ks)
Suroviny:
- 200 g jemne strúhaného kokosu
- 100 g masla (izbová teplota)
- 120 g sladeného kondenzovaného mlieka
- cca 25 ks celých mandlí
- 50 g kokosu na obalenie
Postup:
Maslo vyšľahaj dohladka, postupne vmiešaj kondenzované mlieko a kokos. Vznikne kompaktná, mierne lepivá hmota. Z nej tvaruj guľky veľkosti orecha, do stredu vlož mandľu a guľky obaľ v kokose. Hotové vianočné koláčiky nechaj aspoň 2 hodiny v chladničke stuhnúť.
Nepečené rumové guľky z piškót (cca 30 ks)
Suroviny:
- 250 g mletých detských piškót
- 120 g masla
- 80 g práškového cukru
- 20 g kvalitného kakaa
- 40 ml rumu (alebo rumová aróma + mlieko)
- cca 50 ml mlieka (podľa potreby)
- kokos alebo kakao na obalenie
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Postup:
V miske zmiešaj piškóty, cukor a kakao. Pridaj maslo, rum a postupne mlieko tak, aby vznikla tvárna hmota. Tvaruj guľky a obaľ ich v kokose alebo kakau. Tieto vianočné koláčiky chutia najlepšie po 24 hodinách v chladničke.
Kokosové tyčinky bez pečenia (plech cca 20 × 20 cm)
Suroviny:
- 250 g strúhaného kokosu
- 150 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 80 g masla
- 150 g horkej čokolády na polevu
Postup:
Kokos zmiešaj s kondenzovaným mliekom a rozpusteným maslom. Hmotu natlač do formy vystlanej papierom na pečenie. Nechaj 1–2 hodiny stuhnúť v chladničke. Potom nakrájaj na tyčinky a namoč do rozpustenej čokolády. Výsledkom sú elegantné vianočné koláčiky vhodné aj ako darček.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.












