Cheesecake na ideálne nedeľné popoludnie

Nezáleží, aký spôsob prípravy si vyberieš – cheesecake vždy poteší tvoje chuťové poháriky. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá, vďaka čomu si na ňom môžeš pochutnať bez zbytočného čakania. Tento obľúbený dezert nikdy nevyjde z módy a dokáže spojiť celé rodiny pri spoločnom sladkom zážitku.

Cheesecake na každú príležitosť

Ak hľadáš rýchly a chutný spôsob, ako pohostiť návštevu alebo dopriať domácim sladký zákusok, tieto recepty sú ideálne. Či už chceš karamelový, tvarohový, citrónový, jahodový alebo malinový cheesecake, možnosti sú nekonečné. Priprav ich podľa chuti svojich blízkych a neboj sa pridať vlastnú kreativitu. Tak neváhaj a pusť sa do pečenia.

Rýchly karamelový Lotus cheesecake

Na cheesecakoch je super to, že ich prípravu zvládne každá jedna z nás a platí to aj v tomto prípade.

Ingrediencie:

  • 200 g Lotus sušienok
  • 80 g masla (roztopeného)
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 1 čajová lyžička vanilkovej pasty
  • 150 g Lotus nátierky
  • 150 g smotanovej nátierky (napr. Philadelphia alebo podobná)
  • 50 g práškového cukru (môžeš upraviť podľa chuti)
  • Ovocie na ozdobu (jahody, maliny, čučoriedky alebo podľa chuti)

Postup:

Rozdrv Lotus sušienky a premiešaj ich s roztopeným maslom, kým nevznikne kompaktná hmota. Túto zmes pevne vtlač do spodnej časti formy a daj ju chladiť na 15 až 20 minút. Medzitým v miske spoj smotanovú nátierku so šľahačkovou smotanou, vanilkovou pastou a práškovým cukrom, až kým nebude krém hladký. Do tejto zmesi potom jemne vmiešaj Lotus nátierku, aby sa chute prepojili. Krém rovnomerne rozotri na vychladený korpus a celý cheesecake daj stuhnúť do chladničky na minimálne tri hodiny, ideálne však cez noc. Tesne pred podávaním ho ozdob čerstvým ovocím podľa chuti.

Nepečený čučoriedkový cheesecake

Ak chceš svojim blízkym dopriať naozaj chutnú a osviežujúcu dobrotu a majú zároveň radi čučoriedky, určite im priprav práve tento a bez pečenia. Zabezpeč si čučoriedky, vodu, mätu, bielu čokoládu, maslové sušienky, maslo, mascarpone, jemný tvaroh a citrón.

Ingrediencie:

  • 200 g sušienok (ideálne maslové)
  • 80 g masla (roztopeného)
  • 250 g smotanovej nátierky
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkovej pasty
  • 150 g čučoriedkovej náplne alebo čerstvých čučoriedok (na ozdobu)

Postup:

Sušienky rozdrv na jemno a zmiešaj ich s roztopeným maslom, kým nevznikne kompaktná hmota. Túto zmes pevne vtlač do spodnej časti formy a daj ju schladiť do chladničky na 15 až 20 minút. Medzitým vyšľahaj šľahačkovú smotanu do tuha. V inej miske zmiešaj smotanovú nátierku s práškovým cukrom a vanilkovou pastou do hladka. Potom do tejto zmesi jemne vmiešaj vyšľahanú šľahačku, aby vznikol nadýchaný krém. Krém rovnomerne rozotri na vychladený sušienkový korpus a nechaj cheesecake stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny. Pred podávaním ozdob čučoriedkovou náplňou alebo čerstvými čučoriedkami podľa chuti.

Cheesecake pre každého
zdroj: Freepik/wahyu_t

Pokračovanie článku na ďalšej strane.

Toto sa oplatí čítať

Viac z kategórie Lifestyle