
Škoricová ovsená kaša s hruškou
Ingrediencie:
- 50 g ovsených vločiek
- 200 ml mandľového alebo kravského mlieka
- 1 hruška nakrájaná na kúsky
- 1 ČL škorice
- 1 ČL medu
- hrsť vlašských orechov alebo mandlí
Postup:
Vločky uvar v mlieku do krémovej konzistencie, pridaj škoricu a med. Na vrch polož dusenú alebo čerstvú hrušku a posyp orechmi. Teplá a sladká jesenná dobrota, ktorá ťa zasýti a dodá energiu na celý deň.
Cícerový šalát s pečenou tekvicou
Ingrediencie:
- 300 g uvareného cíceru (alebo z konzervy, prepláchnutý)
- 250 g tekvice Hokkaido
- 1 PL olivového oleja
- hrsť baby špenátu alebo poľníčka
- ½ granátového jablka (semienka)
- soľ, čierne korenie
- dresing: 2 PL olivového oleja, 1 PL balzamikového octu, 1 ČL horčice, štipka medu
Postup:
Tekvicu nakrájaj na kocky, osoľ, okoreň a upeč v rúre pri 200 °C asi 20 minút. Cícer zmiešaj s listovou zeleninou, pridaj upečenú tekvicu a posyp granátovým jablkom. Zalej dresingom a jemne premiešaj.
Jesenná kuchyňa môže byť pestrá, voňavá a hlavne fit. Namiesto toho, aby si sa nechala zlákať mastnými jedlami či sladkosťami plnými cukru, môžeš si pripraviť alternatívy, ktoré ti dodajú energiu a pritom nezaťažia tvoje telo.
Využi silu sezónnych surovín – tekvica, jablká, škorica či orechy sú nielen chutné, ale aj prospešné pre tvoje zdravie. Neboj sa experimentovať a hľadať nové kombinácie, ktoré ti spríjemnia dlhé jesenné večery. Veď jeseň je stvorená na to, aby si si ju vychutnala plnými dúškami – a pritom zostala fit. Podarí sa ti to aj vďaka TÝMTO tipom.