Na čo sa používa mažiar?

Správne! Nesprávne!

Vďaka tomu budú mať intenzívnejšiu chuť a arómu.

Čo znamená pojem sous-vide?

Správne! Nesprávne!

Ide o šetrnejší a kvalitnejší štýl varenia mäsa, rýb, i zeleniny.

Čo je demi-glace?

Správne! Nesprávne!

Pochádza z Francúzska.

Aký druh ryže sa využíva na rizoto?

Správne! Nesprávne!

Má oblé zrnká a neumýva sa.

Ktorou stranou sa dávajú piecť na panvicu kačacie prsia?

Správne! Nesprávne!

Koža sa stiahne a vypustí tuk.

Čo je základom zápražky?

Správne! Nesprávne!

Používa sa na zahustenie jedál.

Ak je niečo uvarené "al dente", znamená to, že ...

Správne! Nesprávne!

Ide najmä o cestoviny a ryžu.

Čo je hummus?

Správne! Nesprávne!

Pochádza zo Stredného východu.

Čo je to chutney (čítaj čatní)?

Správne! Nesprávne!

Ide o zmes byliniek, korenia, ovocia alebo zeleniny.

Čo sa pridáva do bielkov, aby bol sneh po vyšľahaní belší a pevnejší?

Správne! Nesprávne!

Môže sa využiť pri slaných aj slaných jedlách.

Si dobrá kuchárka alebo o varení nič nevieš? Tieto pojmy a postupy ťa preveria
NIE SI PRÁVE KUCHÁRKA
Zdá sa, že si kuchár začiatočník alebo sa kuchyni a rôznym pojmom z varenia vyhýbaš. Tieto by si však mala poznať aspoň teoreticky.
SI PRIEMERNÁ KUCHÁRKA
Niektoré pojmy poznáš dobre, iné ťa zaskočili. Máš naozaj rada varenie alebo si skôr v kuchyni iba divák?
SI SKVELÁ KUCHÁRKA
Super! Buď máš o týchto pojmoch skvelý prehľad len teoreticky, alebo aj prakticky. Miluješ varenie?

Odporúčané články