Si dobrá kuchárka alebo o varení nič nevieš? Tieto pojmy a postupy ťa preveria
Na čo sa používa mažiar?
Správne!
Nesprávne!
Vďaka tomu budú mať intenzívnejšiu chuť a arómu.
Čo znamená pojem sous-vide?
Správne!
Nesprávne!
Ide o šetrnejší a kvalitnejší štýl varenia mäsa, rýb, i zeleniny.
Čo je demi-glace?
Správne!
Nesprávne!
Pochádza z Francúzska.
Aký druh ryže sa využíva na rizoto?
Správne!
Nesprávne!
Má oblé zrnká a neumýva sa.
Ktorou stranou sa dávajú piecť na panvicu kačacie prsia?
Správne!
Nesprávne!
Koža sa stiahne a vypustí tuk.
Čo je základom zápražky?
Správne!
Nesprávne!
Používa sa na zahustenie jedál.
Ak je niečo uvarené "al dente", znamená to, že ...
Správne!
Nesprávne!
Ide najmä o cestoviny a ryžu.
Čo je hummus?
Správne!
Nesprávne!
Pochádza zo Stredného východu.
Čo je to chutney (čítaj čatní)?
Správne!
Nesprávne!
Ide o zmes byliniek, korenia, ovocia alebo zeleniny.
Čo sa pridáva do bielkov, aby bol sneh po vyšľahaní belší a pevnejší?
Správne!
Nesprávne!
Môže sa využiť pri slaných aj slaných jedlách.
Si dobrá kuchárka alebo o varení nič nevieš? Tieto pojmy a postupy ťa preveria
NIE SI PRÁVE KUCHÁRKA
Zdá sa, že si kuchár začiatočník alebo sa kuchyni a rôznym pojmom z varenia vyhýbaš. Tieto by si však mala poznať aspoň teoreticky.
SI PRIEMERNÁ KUCHÁRKA
Niektoré pojmy poznáš dobre, iné ťa zaskočili. Máš naozaj rada varenie alebo si skôr v kuchyni iba divák?
SI SKVELÁ KUCHÁRKA
Super! Buď máš o týchto pojmoch skvelý prehľad len teoreticky, alebo aj prakticky. Miluješ varenie?