Zdravé a chutné: 5 netradičných cestovinových receptov, ktoré zvládneš raz-dva
LifestyleCestoviny patria medzi jedno z najobľúbenejších pokrmov po celom svete. Ich univerzálna chuť a jednoduchá príprava ich robí ideálnou voľbou pre rýchle a chutné jedlo.
V tomto článku vám predstavíme 5 originálnych a lahodných receptov, ktoré ocenia milovníci cestovín i tí, ktorí túžia po nových chuťových zážitkoch. Priprav sa na cestu po kulinárskych lahôdkach!
Chutné a zdravé cestoviny za pár minút
Cestoviny s avokádovým pestom a grilovanými cherry paradajkami
Ingrediencie:
- 300 g cestovín (napr. penne alebo farfalle)
- 2 zrelé avokáda
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 50 g píniových orechov
- 50 g parmezánu (najlepšie nastrúhaného)
- 200 g cherry paradajok
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme a dáme bokom.
- Do mixéra pridáme mäkké avokádo, cesnak, bazalku, píniové orechy a parmezán. Vymixujeme do hladkej konzistencie.
- Cherry paradajky opláchneme a prekrojíme na polovice. Na rozohriatom olivovom oleji ich na panvici opečieme do mäkka.
- Do omáčky pridáme uvarené cestoviny a grilované paradajky. Dobre premiešame, aby sa všetky chute spojili. Dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s ďalším strúhaným parmezánom a posypané čerstvou bazalkou.

Cestoviny s krevetami a krémovou brokolicovou omáčkou
Ingrediencie:
- 300 g cestovín (napr. linguine alebo tagliatelle)
- 300 g kreviet, očistených a olúpaných
- 1 malá hlávka brokolice, nakrájaná na malé ružičky
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 ml smotany na varenie
- 100 ml kuracieho vývaru
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme a dáme bokom.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme cibuľu a cesnak, až kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridáme brokolicu a krátko ju restujeme. Potom pridáme krevety a orestujeme ich z každej strany, kým nebudú ružové.
- Pridáme smotanu na varenie a kurací vývar. Dusíme na miernom ohni, kým omáčka nezhustne a brokolica nezmäkne.
- Uvarené cestoviny vložíme do omáčky a dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.

Cestoviny s pestom z rukoly a sušenými paradajkami
Ingrediencie:
- 300 g cestovín (napr. fusilli alebo orecchiette)
- 100 g čerstvej rukoly
- 50 g orechov (napr. vlašské alebo lieskové orechy)
- 50 g sušených paradajok
- 1/2 citróna, šťava a kôra
- 50 g parmezánu (najlepšie nastrúhaného)
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme a dáme bokom.
- Rukolu, orechy, sušené paradajky, citrónovú šťavu a kôru dáme do mixéra a zmiešame do hladkej hmoty. Pridáme olivový olej, aby sme dosiahli požadovanú hustotu omáčky.
- Uvarené cestoviny premiešame s pestom z rukoly a sušených paradajok. Dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame posypané strúhaným parmezánom.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.
Viac z kategórie Lifestyle
Lifestyle
Najkrajšie citáty o zime: Týchto 20+ pohladí tvoju dušu a pripomenie čaro zimy
Nachádzame sa v prvom zimnom mesiaci a čo nevidieť nám na dvere zaklopú aj najkrajšie ...
Lifestyle
7 každodenných návykov, ktoré robia šťastní ľudia: Ukážu ti, ako byť šťastná každý deň
Šťastie nie je náhoda ani len výsledok okolností. Každý deň môžeme vedome vytvárať podmienky ktoré ...
Lifestyle
Lifestyle tajomstvá, ktoré ti úspešní ľudia nepovedia: Zmenia každý deň a zlepšia tvoju energiu
Mnohé celebrity žijú život, ktorý sa zdá byť dokonale upravený a inšpiratívny. Avšak realita za ...
Lifestyle
Pravda o šestonedelí, ktorú ti nikto nepovie: Expertka upozorňuje na najčastejšie chyby po pôrode
Šestonedelie po pôrode je pre mnohé ženy časom, keď sa stretne radosť z bábätka s ...













