Kvíz, ktorý zvládne len skúsená kuchárka: Odpovieš správne na týchto 10 otázok?

Čo sa stane s bielkami, ak do nich pri šľahaní spadne čo i len kvapka žĺtka?
Správne!
Nesprávne!
Ktorá surovina sa nepridáva do pravého Tiramisu?
Správne!
Nesprávne!
Čo znamená kuchársky pojem "blanšírovanie"?
Správne!
Nesprávne!
Ktorá surovina sa používa na zahustenie pravého francúzskeho vínového krému?
Správne!
Nesprávne!
Prečo sa majonéza môže pri príprave "zraziť"?
Správne!
Nesprávne!
Čo je temperovanie čokolády?
Správne!
Nesprávne!
Prečo sa čerstvé bylinky pridávajú do jedla až na konci varenia?
Správne!
Nesprávne!
Čo je to "mise en place"?
Správne!
Nesprávne!
Prečo sa čokoláda pri rozpúšťaní nesmie dostať do kontaktu s vodou?
Správne!
Nesprávne!
Ktorá surovina sa používa na "lesk" pečiva pred pečením?
Správne!
Nesprávne!
Kvíz, ktorý zvládne len skúsená kuchárka: Odpovieš správne na týchto 10 otázok?
KUCHÁRSKY AMATÉR
Zdá sa, že v kuchyni si ešte len na začiatku svojej cesty. Neboj sa, každý nejako začínal. Skús si viac všímať triky skúsených kuchárov a možno ťa niektoré odpovede nabudúce neprekvapia.
DOMÁCA KUCHÁRKA
Celkom dobre sa vyznáš v kuchynských tajomstvách, no stále je čo zlepšovať. Vieš si poradiť so základmi a určite ťa už len tak nejaká kuchárska výzva neprekvapí.
MAJSTERKA KUCHYNE
Wow! Gratulujeme, tvoja kuchárska úroveň je naozaj vysoká. Vieš, čo robíš, a tvoje znalosti by mohli konkurovať aj profesionálom. Nech už pripravuješ čokoľvek, určite je to lahôdka.