Toto musíš ochutnať: Grilážky s karamelom, ktoré zmiznú zo stola ešte pred Vianocami

Tvarovanie grilážok

Na plech si polož papier na pečenie. Pomocou lyžice odoberaj kúsky karamelovo-orechovej zmesi a tvaruj malé hromádky alebo obdĺžniky. Grilážky nechaj stuhnúť pri izbovej teplote približne 30 až 40 minút. Ak chceš zrýchliť proces, môžeš ich dať na chvíľu do chladničky.

Poleva z čokolády

Medzitým si priprav čokoládovú polevu. Čokoládu nalám na menšie kúsky a roztop vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Každú grilážku následne potiahni čokoládou. Poleva nielenže dodá grilážkam elegantný vzhľad, ale zvýrazní aj chuť karamelu a orechov. Nechaj polevu stuhnúť a grilážky sú pripravené podávať.

Tipy na dokonalé grilážky

  • Ak chceš chrumkavejšie grilážky, krátko opraž orechy na suchej panvici pred pridaním do karamelu.
  • Na zmenu môžeš použiť kokosové lupienky, ktoré dodajú sladkosti jemnú exotickú chuť.
  • Grilážky skladuj v uzavretej nádobe na suchom mieste, vydržia až dva týždne a stále zostanú chrumkavé.
  • Ak chceš extra vizuálny efekt, posyp grilážky jemnou morskou soľou alebo kakaovým práškom pred stuhnutím čokolády.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ODZADU SK (@odzadu.sk)

Prečo sú grilážky také obľúbené

Grilážky sa stali obľúbenými nielen pre svoju chuť, ale aj pre svoju všestrannosť. Môžeš ich rozdávať ako darček, zabaliť do vreciek a darovať kolegom, alebo ich servírovať na sviatočnom stole. Sú ideálnou kombináciou karamelu a orechov, ktorá poteší každého. Navyše ich príprava je zábavná a zvládne ju naozaj každý.

Karamelová chuť s orechami

Tento recept na grilážky je overený a dokáže potešiť každého, kto miluje sladkosti s karamelovou chuťou a orechovou textúrou. Grilážky sú perfektnou voľbou na Vianoce, sviatočné návštevy alebo ako sladký darček pre rodinu a priateľov. Skús ich pripraviť a uvidíš, že sa staneš hviezdou kuchyne.

Odporúčané články

Viac z kategórie Lifestyle