Paprikáš: Krémový recept na kuracie mäso ako od babičky

Ako dosiahnuť krémovú dokonalosť

Keď je mäso hotové, omáčka potrebuje finálnu úpravu. Aby bol tvoj paprikáš skutočne krémový, ty sa nezaobídeš bez smotany. Najlepšia je kyslá smotana s vysokým obsahom tuku, prípadne kombinácia kyslej smotany a šľahačkovej smotany.

Pred pridaním do omáčky ty musíš smotanu temperovať. Odober pár lyžíc horúcej omáčky do misky, rozmiešaj v tom smotanu, a až potom vlej celú zmes naspäť do hrnca. Smotana sa tak nezrazí a ostane krásne hladká. Ak by sa ti omáčka zdala príliš riedka, ty ju zahusti buď klasickou zátražkou z múky a masla, alebo škrobom rozpusteným v troche vody.

Po pridaní smotany už len nechaj paprikáš prejsť varom. Potom už je to na tebe. Vypni sporák, dochuť ešte raz soľou a korením.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ODZADU SK (@odzadu.sk)

Ideálna príloha a tip na servírovanie

Ku kuraciemu paprikášu sa najlepšie hodia domáce vaječné halušky alebo klasické slovenské halušky. Ak si chceš uľahčiť prácu, ty môžeš použiť aj cestoviny ako napríklad široké rezance.

Pri servírovaní ty nezabudni na čerstvú ozdobu. Posyp hotový pokrm čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, ktorá dodá jedlu sviežosť a farbu. Ak máš rada pikantné, ty si môžeš pridať aj štipku čili. Paprikáš je vďačné jedlo, ktoré chutí skvele na druhý deň, takže ty sa nemusíš báť uvariť ho viac. Je to ten pravý jesenný komfort pre teba a tvojich blízkych.

Odporúčané články

Viac z kategórie Lifestyle