Hokkaido na 4 spôsoby: Rýchle recepty, ktoré si túto jeseň zamiluješ
Lifestyle
Pexels/Polina Kovaleva
Jeseň sa nám ukazuje v plnej kráse. Patria k nej nie len nádherné sfarbené listy stromov, pokojnejšia nálada či teplejšie oblečenie, ale aj sezónne potraviny, ktoré sú práve pre toto obdobie typické. Keď príde chladnejšie počasie, môžeš vo vzduchu cítiť vôňu jabĺk, škorice či tekvicových pochúťok.
Jeden druh, tekvica hokkaido, je aktuálne veľmi obľúbenou súčasťou jedla. Jej príprava je rýchla a pokrmy s ňou sú chutné a sýte.
Na rozdiel od klasickej tekvice, ktorú poznáme z filmov, má menší rozmer, tvrdú šupku (ktorú ani nemusíš odstraňovať) a jemnú gaštanovú príchuť. Či už ju obľubuješ alebo si sa s ňou v kuchyni ešte nezoznámila, mala by si poznať 4 základné a extrémne jednoduché recepty, ktoré stoja za vyskúšanie.
Polievka z tejto tekvice je azda najlepší nápad v pochmúrnom počasí
Rizoto z hokkaida je niečo, čo si zamiluješ
Pečená tekvica je najľahšia na prípravu. Môžeš ju jesť samostatne s dipom alebo pripraviť ako prílohu k mäsu
Držíš si líniu? Tieto fit placky budeš zbožňovať
Viac z kategórie Lifestyle
Lifestyle
Slová, ktoré okamžite prezradia každú klamárku: Otestuj sa, či ich často používaš
Klamstvo nie je vždy o veľkých lžiach. Niekedy stačí drobná nepravda, jemná manipulácia alebo úmyselné ...
Lifestyle
Druhá šanca áno alebo nie? 5 dôvodov, prečo mu neodpustiť úplne všetko
Hovorí sa, že druhá šanca patrí každému z nás, no čo ak niekto chce už ...
Lifestyle
8 receptov na lahodnú domácu zmrzlinu: Od klasiky až po trendy príchute
Domáca zmrzlina je ideálnym spôsobom, ako si vychutnať leto naplno. Nepotrebuješ zmrzlinovač ani špeciálne formy. ...
Krása
Chceš si udržať opálenie čo najdlhšie? Začni jesť tieto 3 skupiny potravín
Opaľovanie je v týchto dňoch obľúbenou aktivitou väčšiny žien. Nielen mladých, aj starších. Všetky chceme ...