Novembrový recept, ktorým rozvoniaš celý dom: Krémový kurací paprikáš ako od babičky
LifestyleJeseň pomaly prechádza do zimy a my všetci hľadáme v kuchyni niečo, čo nás poriadne zahreje. Možno si spomínaš na detstvo a vôňu, ktorá sa šírila z babičkinej kuchyne, keď varila jednoduché, ale sýte jedlá. Jedným z takýchto klenotov je nepochybne aj kurací paprikáš.
Tento recept je symbolom domácej pohody a lásky. Nemusíš sa báť, že stráviš hodiny v kuchyni. Paprikáš je prekvapivo rýchly a nenáročný na suroviny. Je to jedlo, ktoré hravo zvládneš aj po náročnom dni v práci a vďaka svojej krémovej textúre a bohatej chuti poteší celú rodinu. Dôležité je len dodržať pár základných krokov, vďaka ktorým bude tvoja omáčka dokonale hustá a mäso nádherne jemné.
Paprikáš je definovaný troma základnými piliermi: sladká paprika, dobrá cibuľa a krémová smotana. Zabudni na zbytočné komplikácie.
Príprava základov: Cibuľa, paprika a kura
Na autentický a rýchly paprikáš potrebujeme dobré kuracie mäso. Ideálne je použiť stehenné rezne bez kosti a kože, tie zostanú pekne šťavnaté. Na začiatok nakrájaj dve veľké cibule nadrobno a opraž ich na oleji alebo masti do zlatista. Neponáhľaj sa s týmto krokom, pretože práve cibuľový základ je nositeľom chuti.

Keď je cibuľa krásne mäkká, odstav hrniec z ohňa a pridaj tri lyžice sladkej mletej papriky. Musíš papriku rýchlo premiešať, aby sa nepripálila, inak by zhorkla. Akonáhle je paprika rozpustená v tuku, vráť hrniec na sporák, pridaj mäso nakrájané na kocky a nechaj ho zatiahnuť.
Teraz prichádza kľúčová fáza. Zalej zmes horúcou vodou alebo kuracím vývarom. Daj pozor, aby si nepriliala príliš veľa tekutiny. Omáčka má byť hustá, nie vodová. Posoľ, okoreň a pridaj jeden menší pretlačený strúčik cesnaku pre hĺbku. Pomaly var pod pokrievkou, kým kura nie je mäkké, čo trvá približne dvadsať minút.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.















