4 chutné recepty do 10 eur: Jednoduché tipy na rýchly a lacný obed či večeru
Lifestyle
Hľadáš chutné, rýchle a cenovo dostupné recepty? Kuchyňa Lidl ponúka inšpiráciu, ako pripraviť fantastické jedlá, ktoré nezaťažia tvoju peňaženku. Vybrali sme pre teba 4 recepty na obed či večeru do 10 €, ktoré sú jednoduché, plné chutí a pritom ľahko dostupné vďaka surovinám zo sortimentu Lidla.
4 recepty na chutné jedlá, ktoré si pripravíš do 10 eur
1. Kuracie soté so zeleninou a ryžou
Suroviny
- 2 lyžice repkového oleja Vita D’or
- 1 šalotka
- 2 kuracie prsia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ½ lyžičky karí korenia
- 2 lyžice sójovej omáčky Kania
- 1 žltá paprika
- 1 červená paprika
- ⅓ póru
- 300 ml zeleninového vývaru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 100 ml vody
- 250 g dlhozrnnej ryže Golden Sun
Postup:
Na panvici si najskôr rozohrej olej a krátko na ňom orestuj nasekanú šalotku do sklovita. Pridaj na menšie kúsky nakrájané kuracie prsia, prelisované strúčiky cesnaku a premiešaj s karí korením a sójovou omáčkou. Keď sa mäso zatiahne, pridaj na pásiky nakrájanú žltú aj červenú papriku a nakrájaný pór.
Zmes zalej zeleninovým vývarom, dôkladne premiešaj a nechaj dusiť pod pokrievkou približne 15 minút. Medzitým si v menšej miske rozmiešaj kukuričný škrob s vodou, pridaj do panvice a ešte 5 minút povar, kým omáčka príjemne nezhustne. Hotové soté podávaj s uvarenou ryžou. Celý recept nájdeš aj TU.
2. Cuketové placky s údenou slaninkou
Ak miluješ jednoduché, no výrazné chute, tieto cuketové placky si zamiluješ. Môžeš ich podávať s kyslou smotanou alebo čerstvým šalátom.
Suroviny:
- 1 kg cukety
- soľ Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 150 g údenej slaniny Pikok (plátky)
- 2 cibule
- slnečnicový olej Promienna
- 6 lyžíc hladkej múky Belbake
- 3 vajcia
Postup:
Cuketu ošúp, rozrež pozdĺžne, odstráň jadierka a nastrúhaj nahrubo. Osoľ ju a nechaj asi 15 minút odstáť, aby pustila šťavu, potom ju dôkladne vyžmýkaj. Slaninu a cibuľu nakrájaj na malé kocky a opeč na oleji dozlatista. Pridaj k cukete spolu s múkou a vajcami, dochuť soľou a korením. Na panvici s rozohriatym olejom tvaruj lyžicou placky a smaž z oboch strán dozlatista. Pôvodný recept si môžeš pozrieť TU.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.
V spolupráci s Lidl