Kvíz pre pravé kuchárky: Ktoré ingrediencie obsahujú tieto slovenské jedlá?
Ktorou prísadou sú ozvláštnené strapačky?
Strapačky s kyslou kapustou a slaninkou sú tiež určite jedným zo slovenských jedál, ktoré nesmú chýbať v žiadnom jedálničku.
Ktorá je najhlavnejšia zložka pri demikáte?
Demikát je unikátna slovenská polievka, do ktorej sa pridáva bryndza a na vrchu sa môže ozdobiť opečenou slaninkou.
Akú vec nesmieš zabudnúť pri príprave lokší?
Čo neobsahujú veľkonočné fánky?
Fánky poznajú asi všetci a je to chutné slovenské jedlo. Ale nepoužívame naň droždie.
Aká je hlavná zložka ovarovej polievky?
Nič pre ľahké žalúdky. Ovarová polievka je pre gurmánov, ktorým nevadí, že je varená z prasacej hlavy bez uší.
Čo v sebe skrývajú šúľance?
Šúľance milujú asi všetky generácie. Či už sú to makové, orechové alebo lekvárové, no hlavná ingrediencia je uvarený zemiak.
Aké mäso by si použila pri varení huspeniny?
Huspenina sa varí už celé roky a najčastejšie používané mäso na to je bravčové.
Aká ingrediencia nesmie chýbať v oravských pirohoch?
Oravské pirohy sú skvelým sladkým pokrmom, do ktorého sa najčastejšie dáva lekvár, ale môžeš si tam pokojne dať aj tvaroh.