Uhádneš, odkiaľ pochádzajú naše obľúbené jedlá? Nedaj sa nachytať
Kvízy
Málokedy sa zamýšľame nad tým, odkiaľ pochádzajú naše obľúbené jedlá, ktoré pravidelne konzumujeme. V našich starších kvízoch si sa mohla otestovať v pôvode rôznych cukroviniek alebo aj národných jedál, s ktorými sa u nás bežne stretávame.
Teraz na tento kvíz nadviažeme a predstavíme si nové jedlá. Uhádneš, odkiaľ v skutočnosti pochádzajú? Pozor, nedaj sa nachytať.
Ktoré talianske mesto je označované za pôvodcu pizze?
Instagram/katsuma_tokitsu
Neapolskú pizzu si dnes môžeš vychutnať po celom svete. Jej charakteristickým znakom sú nafúknuté okraje. Nájdeš na nej zväčša len paradajkovú omáčku, syr a bazalku.
Pre ktorú kuchyňu je príznačné jedlo Mansaf?
Instagram/falasteenifoodie
Najčastejšie si ho dopraješ v Jordánsku. Ide o spojenie mäsa, cibule, cesnaku, bobkového listu a omáčky z kozieho jogurtu.
Pre ktorú krajinu je národným jedlom Pilaf?
Instagram/deliciouskingdom
Ide o pokrm z ryže alebo bulguru a nájdeš ho nielen na Balkáne, ale tiež na Blízkom východe.
Odkiaľ pochádza obľúbený hamburger?
Instagram/burger_eater_mehrab
Aj keď ide o typický americký pokrm, prevláda názor, podľa ktorého má hamburger pôvod v Nemecku. Má byť odvodený od mesta Hamburg.
V ktorej krajine si môžeš pochutnať na makronkách?
Instagram/mum_macarons
Francúzske makronky sú obľúbené po celom svete. Na ich prípravu potrebuješ predovšetkým mandľovú múku a vaječné bielky.
Odkiaľ pochádzajú mäsové taštičky Pelmene (Pelmeni)?
Instagram/liya.94
Môžu sa naplniť rôznymi druhmi mäsa a podávajú sa s kyslou kapustou. Toto jedlo je obľúbené aj v našich oblastiach.
Pre ktorý taliansky región sú typické cestoviny s názvom "Pici"?
Instagram/ricette_fit_and_fat83
Ide ako keby o hrubšie špagety, ktoré sa podávajú s typickými talianskymi omáčkami.
V ktorej dovolenkovej destinácii si môžeš dať na obed Suvlaki?
Instagram/shakesona
Ide o malé kúsky grilovaného mäsa na špajdli. Niekedy sa k nemu pridáva aj zelenina.
Výborne jedlo je pre nás naozaj skutočná láska, bez ktorej si nedokážme predstaviť takmer ani jeden deň. Či už ide o niečo zdravé alebo nezdravé, nemali by sme to len rýchlo zhltnúť a odísť od stola bez pocitu šťastia a slasti. Ako však dosiahnuť, aby sme mali z každého sústa čo najlepší pôžitok? Odpoveď nájdeš v našom staršom článku.












