Hokkaido na 4 spôsoby: Rýchle recepty, ktoré si túto jeseň zamiluješ
Lifestyle
Pexels/Polina Kovaleva
Jeseň sa nám ukazuje v plnej kráse. Patria k nej nie len nádherné sfarbené listy stromov, pokojnejšia nálada či teplejšie oblečenie, ale aj sezónne potraviny, ktoré sú práve pre toto obdobie typické. Keď príde chladnejšie počasie, môžeš vo vzduchu cítiť vôňu jabĺk, škorice či tekvicových pochúťok.
Jeden druh, tekvica hokkaido, je aktuálne veľmi obľúbenou súčasťou jedla. Jej príprava je rýchla a pokrmy s ňou sú chutné a sýte.
Na rozdiel od klasickej tekvice, ktorú poznáme z filmov, má menší rozmer, tvrdú šupku (ktorú ani nemusíš odstraňovať) a jemnú gaštanovú príchuť. Či už ju obľubuješ alebo si sa s ňou v kuchyni ešte nezoznámila, mala by si poznať 4 základné a extrémne jednoduché recepty, ktoré stoja za vyskúšanie.
Polievka z tejto tekvice je azda najlepší nápad v pochmúrnom počasí
Rizoto z hokkaida je niečo, čo si zamiluješ
Pečená tekvica je najľahšia na prípravu. Môžeš ju jesť samostatne s dipom alebo pripraviť ako prílohu k mäsu
Držíš si líniu? Tieto fit placky budeš zbožňovať
Viac z kategórie Lifestyle
Horoskopy
Krvavý Mesiac: Čo prinesie toto magické zatmenie podľa horoskopu a na čo sa pripraviť
V nedeľu sa obloha zafarbí do odtieňov červenej a my zažijeme Krvavý Mesiac. Tento vzácny ...
Lifestyle
7 jesenných filmov, ktoré sú ideálne na upršané počasie: Ktorý z nich si pozrieš ako prvý?
Jeseň už je za rohom a počasie nám to dáva patrične najavo. Aj ty by ...
Lifestyle
Má hudba naozaj upokojujúce účinky? Tvoj obľúbený žaner hudby prezradí o tebe toto
Vieš, že hudba nie je len kulisa k tvojmu životu, ale aj malý zázrak pre ...
Lifestyle
Najvzácnejšie mená na Slovensku podľa AI: Pozri sa, či je medzi nimi aj tvoje
Mená sú súčasťou našej identity a formujú dojem, aký zanechávame na druhých. Kým niektoré patria ...